Ontdek de tarieven

2dehands Admarkt werkt op basis van het CPC (Cost-per-Click) model, zonder aanmeld- of abonnementskosten. U bepaalt zelf wat u per klik op uw zoekertje wilt betalen en rekent aan het einde van de maand alleen de kliks af die uw zoekertjes ontvangen hebben. Tevens kan u een maximaal te besteden budget ingeven per zoekertje, per dag. Zo houdt u uw kosten steeds zelf in de hand.

U betaalt voor een klik

De klikprijs wordt berekend op het moment dat een 2dehands-bezoeker op een van uw Admarkt-zoekertjes klikt. Wat deze kosten bedragen heeft u zelf in de hand doordat u bij het aanmaken van een zoekertje kan ingeven wat u voor 1 klik wil betalen.

Per zoekertje kan u een Cost-per-Click bedrag instellen vanaf €0,01. De hoogte van de CPC bepaalt mede op welke positie uw zoekertje wordt getoond. Dit is per zoekertje en per categorie verschillend. Wij geven u wel steeds advies over de beste klikprijs voor een welbepaald zoekertje. Over het algemeen geldt: hoe hoger de CPC van het zoekertje, hoe hoger het in de zoekresultaten van de bezoeker zichtbaar zal zijn.

Het CPC-bedrag kan op elk moment van de dag worden gewijzigd (verhogen of verlagen), afhankelijk van de doelstellingen van uw Admarkt-zoekertje.

De kosten die in rekening worden gebracht, betreffen enkel de daadwerkelijke kliks op uw zoekertje. Hiernaast ziet u een voorbeeldberekening.

Voorbeeldberekening CPC:

 1. U hebt 1 zoekertje voor herenschoenen waarvoor u een CPC-bedrag heeft ingesteld van €0,05 per klik. Daarnaast heeft u nog 1 zoekertje voor damestassen waarvoor u een CPC-bedrag heeft ingesteld van €0,07 per klik.
 2. Beide zoekertjes worden in 1 kalendermaand tijd 200 keer aangeklikt, wat neerkomt op in totaal 400 ontvangen kliks.
 3. De kosten per zoekertje bedragen dan:
  200 * €0,05 = €10,-
  200 * €0,07 = €14,-
 • U ontvangt over de desbetreffende kalendermaand van 2dehands.be Admarkt een factuur van totaal €24,- excl. btw.

Voorbeeldberekening Budget:

 1. U hebt een Admarkt-zoekertje online staan met een ingesteld maximumbudget van €50,-.
 2. Halverwege de maand heeft u het product niet meer op voorraad en besluit u de advertentie te pauzeren. Op dat moment is er voor €15,- geklikt op uw zoekertje.
 3. Na afloop van de maand ontvangt u van 2dehands.be Admarkt een factuur van totaal €15,- excl. btw.
 4. Vervolgens besluit u uw zoekertje helemaal te verwijderen omdat het product niet meer leverbaar is of onrendabel is gebleken.
 • Er worden dan geen verdere kosten gemaakt met dit zoekertje. Er kan immers niet meer op geklikt worden, waardoor er ook niks meer in rekening wordt gebracht.

Grip op kosten

Per zoekertje kan u een budget instellen waarmee u aangeeft welk bedrag u maximaal wil uitgeven aan dat zoekertje. Hiermee kan u voorkomen dat u meer geld uitgeeft dan u initieel van plan was.

Om het zoekertje te activeren heeft u een startbudget van € 50,- nodig. U betaalt echter alleen voor de daadwerkelijke kliks op uw zoekertje(s). Wil u bijvoorbeeld stoppen als er slechts € 13,50 is besteed, dan betaalt u ook alleen maar die € 13,50. Zie de voorbeeldberekening hiernaast.

Tevens kan u een daglimiet instellen. Als uw daglimiet bereikt is, verdwijnt uw geadverteerde zoekertje vanzelf en wordt het pas de volgende dag opnieuw getoond. Het nadeel van een daglimiet is wel dat een terugkerende 2dehands-bezoeker later op de dag uw advertentie misschien niet meer kan vinden.